Home News Geen verhuizing van informatiewetenschappen naar de Zuidas (Dutch)

Geen verhuizing van informatiewetenschappen naar de Zuidas (Dutch)

Ghislaine van den Boogerd
Ghislaine van den Boogerd
2017-04-21
Published at: 21-04-2017

Na intensieve weken aan afspraken, gesprekken en overleggen over de betasamenwerking, is vandaag uiteindelijk alsnog besloten informatiewetenschappen niet te gaan verhuizen naar de Zuidas. Dit stond in de mail die werd uitgestuurd door de decaan van de FNWI, Peter van Tienderen.

Vandaag is er na een verzoek van het CvB een tweede keer gestemd over de financiƫle plannen voor de betasamenwerking bij de Gezamenlijke Vergadering. Een paar weken geleden was tijdens een andere Gezamenlijke Vergadering al tegen deze financiƫle plannen gestemd. Ook deze keer heeft de gezamenlijke vergadering weer tegen gestemd, dit heeft als gevolg dat het geld wat nodig is voor de verhuizing van informatiewetenschappen naar de Zuidas niet beschikbaar wordt gesteld vanuit de UvA.

Daarom kunnen wij jullie mededelen dat in de aankomende jaren er geen verhuizing zal plaatsvinden van informatiewetenschappen. Wel zal er worden gekeken naar andere mogelijkheden voor meer samenwerking met de VU, dit zal echter niet in een vorm zijn van een verhuizing.