English | Nederlands | Help | Report a bug | FB groep

via, kort voor ‘Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam’ is de studievereniging voor Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Voor veel studenten betekent via een vaste zekerheid aan gezelligheid. In de kamer van via zitten bijna altijd mensen te werken, te studeren en bij te komen van het studeren. Met onze commissies organiseren wij activiteiten, weekenden, reizen en congressen, waarbij alle aspecten van studeren geprikkeld worden.

Daarnaast is via er ook voor jou met onze boekenverkoop en studiegerelateerde activiteiten als lezingen, inhousedagen en bijles. Praktisch iedere week organiseren wij wel activiteiten, waaronder paintbal, karten, lasergamen en tripjes naar Walibi. Iedere donderdag hebben wij onze borrel in de faculteitsbar, waar jij jouw studie- en verenigingsgenoten eens op een andere manier kan leren kennen!

Bij ons in de verenigingskamer, beter bekend als De Kelder, kan je gratis koffie en thee halen en verkopen wij fris, chips en chocolade. Kom gezellig een keer langs, want in De Kelder hoef je je nooit te vervelen!

Iedereen is welkom bij via, hopelijk zien we je snel een keer langskomen in De Kelder:

Kamer A0.10
Science Park 904
1098 XH Amsterdam

Nog geen lid?

Ben je nog geen lid maar doe je wel een informatiewetenschappelijke studie aan de UvA, of ga je dat volgend jaar doen? Kom dan tijdens de Facultaire Introductie of de weken daarna even binnenlopen. Lidmaatschap kost 20 euro, dan ben je voor je hele studietijd lid en kun je gebruik maken van alles wat via te bieden heeft.
Klik hier om lid te worden!

Eerstejaarsweekend

Elk jaar organiseert via voor haar nieuwe leden een eerstejaarsweekend. Dit weekend wordt gehouden in de laatste week van september, direct na de eerste tentamenweek. Het is een goede manier om kennis te maken met je jaargenoten in een weekend vol gezelligheid, lekker eten en drinken.

Awesome-week

In de tweede collegeweek organiseert via voor haar nieuwe leden de awesome-week. Tijdens deze week zijn er dagelijks na de college's allerlei leuke activiteiten te doen. Loop tijdens deze week even de via-kamer binnen voor meer informatie.

De via-Kamer

De via-kamer is het hok van de via. Je kunt er de hele dag zitten, eten en drinken halen, of als je klaar bent met college, lekker een biertje drinken. Daarnaast is het een goede plek om met je medestudenten aan opdrachten te werken. Kom je ergens niet uit, dan is er altijd wel iemand aanwezig die je ermee kan helpen.

Borrels

Elke week op donderdag vanaf 17:00 is er bij via een borrel in de bar 'Brainwave', vlakbij de via-kamer. De borrels worden georganiseerd door de actiecommissie, die er elke week een leuk thema aan geven, zoals de 'Fristi && Chocomel borrel' of 'Franse borrel, waar de hapjes en de muziek op zijn afgestemd.

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert via activiteiten voor haar leden. Dit kunnen kleine activiteiten zijn zoals lasergamen, maar ook grotere zo als de studiereis en het algemeen leden weekend.

Een aantal voorbeelden van deze activiteiten zijn:

  • Lasergamen
  • Pubquiz
  • Karten
  • Lezingen
  • Hackatons
  • Geekfest
  • Feesten
  • A.W.E.S.O.M.E. I.T.-Congres
  • En nog veel meer...

Commissies

Natuurlijk organiseren al deze activiteiten zichzelf niet. Daarom kan via vertrouwen op haar 20 commissies. Lijkt het je leuk om mee te helpen met het organiseren van diverse activiteiten, neem dan contact op met de betreffende commissie en kom gezellig een keer langs op een vergadering.

Meld je nu aan

Kortom, er is te veel om op te noemen. Heb je nog vragen? Kom dan gerust even de via-kamer binnen lopen en vraag het een van de bestuursleden.