via, kort voor Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam, is de studievereniging voor bachelor- en masterstudenten Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze leden van alle gemakken voorzien worden om hun studietijd zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit doen we door activiteiten en faciliteiten te bieden op academisch, sociaal en professioneel gebied.

Zo kun je bij ons je studieboeken kopen met korting en organiseren we klaarstoommiddagen voor tentamens, bijlessen, workshops en lezingen. Ben je je aan het oriënteren op je carrière, of ben je op zoek naar een baan? via organiseert inhousedagen, bedrijvenmarkten, netwerkborrels en meer met bedrijven en in de vacaturebank kun je vacatures van alle soorten vinden.

Daarnaast is het natuurlijk minstens net zo belangrijk om van je studietijd te genieten op informeel gebied. Ook daar is via een prima plek voor: Iedere donderdagmiddag vanaf 17:00 kun je in de Brainwave komen genieten van koude biertjes (en een hele hoop andere drankjes) met andere leden en studiegenoten om je studiestress even te vergeten.

Behalve de borrels organiseert via veel andere grote en kleine activiteiten. Zo hebben we praktisch wekelijks kleine activiteiten als lasergamen, LAN-parties, game-avonden, Walibi-tripjes, etc. Een aantal keer per jaar organiseren we grote evenementen als studiereizen, weekenden, congressen en feesten. Alle aankomende activiteiten zijn te vinden in de agenda.

Onze verenigingskamer, liefkozend de Kelder genoemd, bevindt zich in kamer A0.10 op de begane grond van het Science Park. De Kelder is iedere werkdag open van 08:45 tot 22:00 en er zijn altijd mensen aanwezig om je te helpen met vragen of problemen. In de kelder kun je gratis koffie en thee halen en kun je drankjes en snacks kopen. We hebben een grote kast vol met bord- en videospellen en het is er bijna altijd gezellig druk, dus je hoeft je nooit te vervelen!

Word lid

Ben je student aan een van de informatiewetenschappelijke studies van de UvA en nog geen via-lid? Dan mis je iets! Als je bachelorstudent bent, kost je lidmaatschap je €20,- en ben je lid voor de rest van je studietijd. Voor masterstudenten kost het lidmaatschap niets.

Je kunt lid worden door hier te klikken, of kom langs in de verenigingskamer!