Graag nodig ik je uit om mee te denken over ethische en morele aspecten van internationale wetenschappelijke samenwerking met partners in oorlogsgebieden of gebieden waar mensenrechten worden geschonden.

De gebeurtenissen rond de humanitaire crisis in Gaza en de reactie van de UvA op de oorlog leidden tot een nieuwe discussie over (onderzoeks)samenwerking met derden. De academische gemeenschap van de UvA is verdeeld over de vraag of en hoe de UvA moet reageren op samenwerking met partners in oorlogs- en conflictgebieden. Tegen deze achtergrond is het duidelijk geworden dat het huidige beleidskader over samenwerking met derden niet volledig tegemoetkomt aan de besluitvorming over een aantal belangrijke kwesties in internationale samenwerking.

Meer lezen...

Job openings for SNE TA's

Naud Sluis
Naud Sluis
2024-07-01

We are looking for motivated Masters' students that want to assist with labs, participate and grade in the SNE (Security and Network Engineering) Master program. In particular: -The TAs will work approximately 1 or 2 days per week (flexible upon discussion) and they need to be present in lab sessions -They will organize the lab sessions for courses like SSN (Security of Systems and Networks), CIA (Classical Internet Applications), LS (Large Systems) and INR (InterNetworking and Routing) and they will actively assist SNE students in completing them -They will help with grading the lab assignments based on rubrics -Any experience of the TAs with the Master of SNE, Computer Science, VUSec or a related MSc with some exposure in networks, security or distributed systems is encouraged For more information, just contact Kostas Papagiannopoulos: k.papagiannopoulos@uva.nl

De Keldercommissie van via zorgt ervoor dat de Kelder (onze verenigingskamer in kamer L0.04 in LAB42) elke dag in uitmuntende staat is en dat de voorraad van de Kelderverkoop op peil gehouden wordt. Zo zorgt de Keldercommissie ervoor dat alle vianen elke dag hun kopje koffie, een lekkere snack, een overheerlijk biertje of pakje melk kunnen halen in de Kelder. Ook is het aan de Keldercommissie om te adviseren over nieuwe producten in de Kelder, om kapotte spullen te repareren en bovenal om mensen met vragen aan antwoorden te helpen. Eigenlijk een manusje-van-alles dus!

Meer lezen...

1e en 2e-jaars Informatica studenten opgelet! Maak jij volgend jaar scholieren enthousiast om Informatica aan de UvA te studeren? Word dan studentvoorlichter. Je praat over jouw ervaring in de opleiding op scholen en open dagen.

Flexibele werktijden, vaak in de avond. ā‚¬14,58 per uur. Interesse? Solliciteren kan nog! https://student.uva.nl/artikelen/2024-help-scholieren-de-juiste-studie-kiezen-als-studentvoorlichter

Fotografen gezocht!

Luuk Jonker
Luuk Jonker
2024-06-24

Ben jij diegene die altijd al foto's heeft willen maken tijdens evenementen met een professionele camera? Dan zoeken wij jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste fotografen die het leuk vinden om bij onze evenementen fotoā€™s te maken. Of je nu ervaring hebt of niet, iedereen is welkom. We hebben geen hoge verwachtingen; het belangrijkste is dat je plezier hebt in het fotograferen!

Meer lezen...

Nieuwe creatieve commissie zoekt leden!

Jet van den Eertwegh
Jet van den Eertwegh
2024-06-24

Er zal binnenkort een nieuwe creatieve commissie opgericht worden die er is om de leukste creatieve activiteiten van via te organiseren! Hiervoor hebben we natuurlijk wel commissieleden nodig, dus lees gauw verder!

Deze nieuwe commissie zal zich dus bezig houden met kleinschalige en creatieve activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten als schilderen, posters maken, kleien en meer! Deze commissie is er als vervanging voor de Interactiecommissie, maar hoeft zich niet bezig te houden met de verantwoordelijkheden naast de kleinschalige activiteiten die door deze commissie georganiseerd werden.

Meer lezen...

Zomerstage of -bijbaan bij Het Scribe Collectief

Jet van den Eertwegh
Jet van den Eertwegh
| 2024-06-14

Maak jij je zorgen over de mentale gezondheid van jongeren? En wil jij jouw technische skills inzetten voor een betere en vooral snellere behandeling? Lees dan verder.

Over ons Het Scribe Collectief is opgezet door en voor mensen uit de zorg. Onze droom? Tevreden zorgverleners en patiƫnten door het uit handen nemen van administratie.

Meer lezen...

Stichting Toekenningen zoekt een nieuw bestuur voor studiejaar 2024-2025! Stichting Toekenningen beheert het potje ā€˜Overige studiezakenā€™ van de UvA en kan hiermee subsidie toekennen aan studenteninitiatieven die het studentenleven verrijken. Als bestuur van Stichting Toekenningen beslis je over deze aanvragen, vergroot je het bereik van de stichting en houd je contact met de UvA. Al deze leuke en leerzame taken kosten je maar 2 tot 4 uur per week! Daarnaast komen bestuursleden ook in aanmerking voor een bestuursbeurs.

Meer lezen...

Heb jij moeite met het aanhouden van je planning? Heb je last van een writersblock? Of vind je het simpelweg fijn om samen met andere studenten te schrijven? Kom dan naar de Hybride Scriptiesessies, aangeboden door de Bibliotheek! Van 10 juni t/m 1 juli is er elke maandag van 11:00-18:00 een sessie in L0.05 waar je vrijblijvend kan aansluiten. Een studenthost zal de sessies begeleiden volgens de Pomodoro methode, waarbij wordt gefocust op het schrijfproces. Ook is er van 11:00 tot 14:00 een docent Wetenschappelijk schrijven aanwezig. Inschrijven is niet verplicht, maar kan via deze link.

Meer lezen...

Uitnodiging: PublicSpaces conferentie 2024

Jet van den Eertwegh
Jet van den Eertwegh
2024-06-03

Het internet is stuk - maar daar kunnen we iets aan doen! Op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni organiseren Waag Futurelab en PublicSpaces voor de vierde keer de PublicSpaces conferentie in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Dit tweedaags event is dƩ kans om mee praten over hoe we als burgers, organisaties en overheden de controle over ons digitale leven kunnen terugveroveren op Big Tech.

Meer lezen...