Home News Beginnen en bezetten (Dutch)

Beginnen en bezetten (Dutch)

David van Erkelens
David van Erkelens
2015-02-28
Published at: 28-02-2015

Man man man, wat een maand. Deze maand zijn wij eindelijk begonnen met besturen, en ondanks een inwerkperiode als kandidaatbestuur was dat toch wel even wennen. Na de wissel-ALV voelde het voor mij in ieder geval alsof er een soort valnet onder ons weg was gevallen; ineens stonden wij er als bestuur. Toch ben ik zeer te spreken over het verloop van de afgelopen maand.

De afgelopen maand was niet zomaar een maand als alle anderen. Niet alleen ging onze deur kapot en hebben we veel leuke activiteiten gehad, maar deze maand was ook de maand van de studentendemonstraties. Een -in eerste instantie- kleine groep mensen had zich verenigd als De Nieuwe Universiteit, iets waarvan jullie allemaal het verhaal wel meegekregen hebben. De bezetting van het Bungehuis en later de sit-in in het Maagdenhuis brachten ook voor ons als bestuur een dilemma mee: hoe gaan we hier op reageren? In dit soort gevallen is het als bestuur van belang dat je weloverwogen beslissingen neemt. Wij hebben hier besloten in eerste instantie een informerende rol te spelen, vervolgens de mening van de leden te peilen en afhankelijk hiervan een reactie te plaatsen; iets wat eindigde in een steunbetuiging aan DNU.

Maar natuurlijk had de afgelopen maand ook zijn leuke periodes. Het eerste weekend van ons als bestuur was meteen het ALW - een topweekend waar we allemaal met veel plezier op terug kunnen kijken. Ook was het fantastisch om zoveel familieleden te kunnen verwelkomen op de familieborrel. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe sommige mensen op hun familie lijken, zowel qua uiterlijk als innerlijk. Ook leuke, leerzame activiteiten als CLASSIC en de overvolle lezingen waren top om te zien.

Nu worden eindelijk de dagen weer langer, de zon begint te schijnen en de lente komt er echt aan. Ik kijk nu al uit naar een mooie zomer met alle leuke via-leden, waarbij we weer lekker met een biertje buiten op de bank kunnen zitten. Ik bereid me nu voor op een leuk weekend weg met alle medebestuurders van de FNWI, ik raad jullie aan het komende weekend ook onvergetelijk te maken.

Tot de volgende blog!