Home Nieuws Vertrouwenspersonen gezocht!

Vertrouwenspersonen gezocht!

Pascal Venema
Pascal Venema
2024-10-16
Gepubliceerd op: 16-10-2024
Laatste aanpassing: 16-10-2024

Een jaar geleden hebben we vertrouwenspersonen aangesteld om de sociale veiligheid binnen via te waarborgen; misschien heb je ze wel voorbij zien komen op het scherm in de Kelder (L0.04)! Een deel van de huidige vertrouwenspersonen loopt tegen het einde van hun studie aan. Daarom zijn we op zoek naar enkele nieuwe leden die deze rol op zich willen nemen.

Wat houdt het in om vertrouwenspersoon te zijn?

Als vertrouwenspersoon ben je een centraal aanspreekpunt voor onze leden die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek in het kader van sociale veiligheid. Jij lost deze problemen zelf niet op, maar bent er op de eerste plaats voor de melder. Je luistert goed naar de melder en oordeelt niet. Vervolgens ga jij samen met de melder kijken naar eventuele vervolgstappen: wat kan en wil de melder met zijn/haar probleem doen?

Hoe word ik vertrouwenspersoon?

Mocht je deze functie net als de huidige vertrouwenspersonen belangrijk vinden, stuur dan vrijblijvend een mailtje naar bestuur@svia.nl om je interesse te uiten of om vragen te stellen. We zullen dan een gesprek met je inplannen. Vervolgens zul je een dagdeel-durende cursus volgen waarin enkele casussen worden besproken.