Home Nieuws VPRO Medialab: how can AI sustain us?

VPRO Medialab: how can AI sustain us?

Jet van den Eertwegh
Jet van den Eertwegh
2024-09-19
Gepubliceerd op: 19-09-2024
Laatste aanpassing: 22-09-2024

Een tweedaagse hackathon over hoe AI ons kan helpen een duurzamere benadering te ontwikkelen voor het maken van media, het creƫren en delen van verhalen, en het starten van zinvolle, duurzame conversaties. Duurzaamheid door ontwerp voor publieke media.

Net als in andere sectoren van de industrie en de samenleving staan publieke omroepen voor de uitdaging om duurzamer te worden en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Wat als we die uitdaging rechtstreeks aangaan en de transformatie beginnen bij de kern van het media-ecosysteem? Hoe zouden radicaal duurzame publieke media eruit zien? Wat voor formats zouden we kunnen maken binnen de beperkingen van alleen zonne-energie? Welke microverhalen zouden we vertellen en hoe zouden we die brengen? Welke mogelijkheden biedt kunstmatige intelligentie, al dan niet genetisch bepaald? Hoe kan de synthetische alchemie van media en AI onze verhalen een blijvend of hernieuwbaar leven geven?

Voel je je uitgedaagd? Ben jij een ambitieuze kritische denker, hands-on transformer, next-gen marketeer, gedurfde coder-designer of toekomstige storyteller? Doe dan mee aan twee intensieve dagen vol inspiratie, co-creatie en prototyping met mediaprofessionals. Wil je meedoen als team, geen probleem, schrijf je dan samen in!

Meer weten? Ontdek het hier!

Datum: 9 & 10 oktober Locatie: Society 5.0 festival @ The Social Hub Amsterdam

Publieke Pioniers wordt georganiseerd door VPRO Medialab in samenwerking met NPO Innovatie, CoECI en Digital Society School @ HvA