Home Nieuws Denk mee over Internationale wetenschappelijke samenwerking

Denk mee over Internationale wetenschappelijke samenwerking

Jet van den Eertwegh
Jet van den Eertwegh
2024-07-03
Gepubliceerd op: 03-07-2024
Laatste aanpassing: 03-07-2024

Graag nodig ik je uit om mee te denken over ethische en morele aspecten van internationale wetenschappelijke samenwerking met partners in oorlogsgebieden of gebieden waar mensenrechten worden geschonden.

De gebeurtenissen rond de humanitaire crisis in Gaza en de reactie van de UvA op de oorlog leidden tot een nieuwe discussie over (onderzoeks)samenwerking met derden. De academische gemeenschap van de UvA is verdeeld over de vraag of en hoe de UvA moet reageren op samenwerking met partners in oorlogs- en conflictgebieden. Tegen deze achtergrond is het duidelijk geworden dat het huidige beleidskader over samenwerking met derden niet volledig tegemoetkomt aan de besluitvorming over een aantal belangrijke kwesties in internationale samenwerking.

Naar aanleiding van de huidige discussie werkt een brede academische werkgroep aan mogelijke aanvullingen op het bestaande beleidskader. De werkgroep nodigt de gehele academische gemeenschap van de UvA uit om te reageren op de eerste opzet van de werkgroep over een aanvullend kader voor internationale samenwerking. Alle studenten en medewerkers van de UvA kunnen reageren.

De verzamelde feedback via Denk Mee wordt meegenomen bij het afronden van het werkgroepadvies aan het College van Bestuur en het College van Decanen in juli 2024.

Klik hier om jouw input te geven! Let op: je kunt input geven t/m 5 juli (aanstaande vrijdag).