Home Nieuws Astronauten dagen Nederlandse studenten uit in aanloop naar astronautencongres 2024

Astronauten dagen Nederlandse studenten uit in aanloop naar astronautencongres 2024

Thies Nieborg
Thies Nieborg
2023-10-24
Gepubliceerd op: 24-10-2023
Laatste aanpassing: 24-10-2023

Astronaut André Kuipers zoekt studenten van mbo, hbo en wo voor zijn nieuwe missie: NL MOONSHOTS ‘24. Dit programma biedt studententeams de unieke kans om – gecoacht door een astronaut – te werken aan een groots idee voor de mensheid, een moonshot. NL MOONSHOTS ’24 wordt georganiseerd in het kader van het 35ste ASE Planetary Congress, waarvoor volgend jaar ruim honderd astronauten naar Nederland komen.

NL MOONSHOTS ’24 daagt studenten van álle niveaus uit om hun eigen moonshot te ontwikkelen: een slimme, innovatieve oplossing voor een uitdaging waar wij als maatschappij voor staan. Geïnspireerd door het unieke perspectief van een astronaut in de ruimte, kunnen moonshots overal over gaan: van de aarde en de mensheid tot technologie, kunstmatige intelligentie en meer.

Deelnemende studententeams krijgen toegang tot inspirerende evenementen en de juiste expertise en faciliteiten om hun moonshot gefaseerd uit te werken. Astronauten zijn betrokken als coach en deskundige. Voor studenten ontstaat zo een bijzonder traject van eerste idee in januari tot de presentatie van concrete concepten en prototypes tijdens het ASE congres in oktober 2024.

Meer informatie is hier te vinden