Home Nieuws Groningen Algorithm Programming Contest (GAPC)

Groningen Algorithm Programming Contest (GAPC)

Thies Nieborg
Thies Nieborg
2023-04-20
Gepubliceerd op: 20-04-2023
Laatste aanpassing: 25-04-2023

Op 29 april organiseert de Rijksuniversiteit Groningen via haar studievereniging Cover de tweede editie van de Groningen Algorithm Programming Contest. De structuur van het evenement is gebaseerd op het ICPC format, met als belangrijkste verschil dat de deelnemers toegang hebben tot het internet, en dat ze hun eigen laptops gebruiken tijdens de wedstrijd.

Dit is een dagvullend evenement, waarbij er naast de 4 uur durende wedstrijd ook activiteiten zijn, zoals presentaties, een kleine bedrijvenbeurs en de prijsuitreiking. Cover zorgt voor lunch, diner en snacks voor alle deelnemers.

Aangezien het laatste grote competitieve programma-evenement in november NWERC was, is GAPC een goede manier voor teams om in vorm te komen en zich voor te bereiden op de voorrondes van de BAPC 2023. Het formaat van de wedstrijd maakt het mogelijk voor beginners om hun reis in de algoritmische wedstrijdwereld te beginnen. Er is niks te verliezen en er is alleen de kans om ervaring op te doen en om prijzen te winnen.

Voor meer informatie en registratie kun je terecht op: gapc.svcover.nl