Onderwijs Zelftest
Laatste aanpassing: 10-05-2021
Vanaf nu heeft iedere student in het hoger onderwijs recht op één zelftest per week. Deze kan je aanvragen via zelftestonderwijs.
Waarom zelftesten?
Door iedere student en medewerker te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen snel worden opgespoord. Studenten hebben vaak zelf geen last van een besmetting, maar kunnen deze dus wel ongemerkt overdragen op anderen. De inzet van deze preventieve zelftesten kan er toe leiden dat een besmetting (eerder) gesignaleerd wordt, waardoor voorkomen wordt dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid. Dit kan een positief effect hebben op de epidemiologische situatie. Op deze manier – met behulp van zelftesten- kunnen studenten onderdeel zijn van de oplossing bij het tegen gaan van de pandemie. En kan er mogelijk sneller meer perspectief geboden worden voor het onderwijs.
Hoe werkt de zelftest?
Een zelftest is een antigeentest die je volledig zelf uitvoert. Je neemt zelf slijm af uit je neus en analyseert dit direct zelf. Lees voor het gebruik de bijsluiter. Bekijk vervolgens de instructievideo van de zelftest, met uitgebreide uitleg.
- Klik hier voor de bijsluiter en hier voor de instructievideo van de zelftest van het merk Biosynex.
- Klik hier voor de bijsluiter en hier voor de instructievideo van de zelftest van het merk Roche.
Kijk voor meer vragen hier.