Home Nieuws Update coronavirus

Update coronavirus

Eva Oostenbrink
Eva Oostenbrink
2020-03-14
Gepubliceerd op: 14-03-2020
Laatste aanpassing: 14-03-2020

Lieve leden,

Ongetwijfeld hebben jullie gehoord dat de Universiteit van Amsterdam alle onderwijsactiviteiten op locatie heeft afgelast in verband met het nieuwe coronavirus. Vanuit de universiteit is besloten contactonderwijs tot en met 31 maart te schrappen. In contrast gaan alle bachelor- en masterprojecten en ander soort stages of projecten binnen de onderzoeksgroepen wel gewoon door. De universiteit heeft logischerwijs ook besloten dat de activiteiten, inclusief die van studieverenigingen, niet meer door gaan.

Voor via houdt dit in dat alle evenementen verder in de maand maart worden afgelast. Dat betekent dat ook borrels niet meer doorgaan deze maand. De gevolgen hiervan worden nog bekeken, dit is dus ook nog niet bekend op het moment van schrijven. Zodra dit wel bekend is, zal het natuurlijk worden medegedeeld. Alle deelnemers van afgelastte evenementen zullen nog worden bericht.

De Kelder, onze mooie kamer, zal ook niet geopend zijn tijdens deze periode. Daarnaast zijn alle studieplekken en de bibliotheken ook gesloten. Er is dus in ieder geval tijdens maart geen ruimte om te studeren of te relaxen bij de UvA. We raden dan ook absoluut af om naar een van de campussen van de Universiteit van Amsterdam te gaan.

Al deze zaken hebben natuurlijk ook invloed op jou als student. De opleidingen zijn bezig met het kijken naar mogelijke alternatieven om onderwijs en tentamens online te doen. Hierover krijg je ongetwijfeld zo snel als mogelijk informatie via de opleidingsdirecteuren en/of de docenten via email of Canvas. De opleidingscommissies houden dit in de gaten. Loop je in het bijzonder tegen problemen? Mail dat dan naar de opleidingscommissie van jouw opleiding. Het mailadres kun je vinden op de A/Z-lijst van jouw opleiding, te vinden op website van de UvA.

Voor actuele informatie over het coronabeleid van de UvA verwijzen we je naar uva.nl/coronavirus. De laatste informatie over via betreft het coronavirus kan je kijken op svia.nl/coronavirus. Het bestuur blijft bereikbaar en vragen kunnen gemaild worden bestuur@svia.nl.

We verwachten meer informatie te kunnen mededelen op donderdag 19 maart.

Liefs,

Bestuur 20 der Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam