Home Nieuws FNWI Teaching Seminar

FNWI Teaching Seminar

Rachel de Haan
Rachel de Haan
2020-02-24
Gepubliceerd op: 24-02-2020
Laatste aanpassing: 24-02-2020

Je eigen studie ontwerpen: persoonlijke curricula in open educatie

Het onderwijs in Nederland staat niet bekend om haar innovativiteit. Er wordt vaak vastgehouden aan waarden en methodes die door recente sociale en technologische ontwikkelingen snel verouderd raken. De uitdaging waar we nu voor staan, is hoe studenten moeten worden opgeleid voor een snel veranderende wereld. Hoe kunnen we een systeem creëren waarin elke student een persoonlijk curriculum krijgt met op maat gemaakte didactiek, waardoor hij of zij uiteindelijk terecht kan komen op de juiste plek?

Hoe kunnen we hedendaagse technologische ontwikkelingen gebruiken om nieuwe mogelijkheden te creëren voor lesgeven, coachen en leren? Wat zijn de voorwaarden om studenten hun eigen curriculum, vakken en opdrachten te laten bedenken? Kunnen we helemaal zonder tentamens? Dit en meer komt aanbod in deze editie van het Teaching Seminar met Eric Slaats.

Eric Slaats is associate lector bij Hogeschool ICT van Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hij is inspirerend en vernieuwend en voortdurend op zoek naar onderscheidende wegen om het onderwijs te verbeteren. Eric Slaats is course director van de Fontys Hogeschool ICT 'Open opleiding' en de expert op het gebied van gepersonaliseerde curricula.

Wat: FNWI Teaching Seminar
Wie: Bètastudenten met een interesse in onderwijs
Wanneer: Dinsdag 10 maart 17:00-18:30 uur
Waar: SP C0.05
Zie ook: https://www.facebook.com/events/174979063786123/
Meer informatie: Loek Spitz, l.spitz@uva.nl