Home News Vak over competitief programmeren! (Dutch)

Vak over competitief programmeren! (Dutch)

Boas Kluiving
Boas Kluiving
2019-04-24
Published at: 24-04-2019
Last modified at: 17-06-2019

Geïnteresseerd in competitief programmeren, of wil je meedoen aan de BAPC (Benelux Algorithm Programming Contest)? Dit jaar wordt in mei en juni het vak Training BAPC voor bachelorstudenten wiskunde en/of informatica gegeven om je hierop voor te bereiden.

Competitief programmeren is een mix van programmeren en algoritmisch nadenken in een wedstrijdsetting.

We bestuderen in dit vak de technieken nodig voor het succesvol oplossen van veelvoorkomende problemen in de BAPC en soortgelijke wedstrijden. Die technieken zijn niet alleen goed voor wedstrijden: je leert het praktisch gebruiken van algoritmes, datastructuren en complexiteitsanalyse. Het vak wordt afgesloten met een oefenwedstrijd om de geleerde technieken toe te passen. De echte wedstrijden zijn aan het begin van volgend collegejaar. Voor de beste UvA-teams, die naar de vervolgwedstrijd (NWERC) door mogen, sponsort de UvA de deelname.

Het vak staat open voor wiskundestudenten die een beetje programmeerervaring hebben, en voor informaticastudenten die vakken als Datastructuren, Discrete Wiskunde, en Algoritmen en Complexiteit leuk vonden, en die kennis graag toe willen passen. Het vak staat open voor studenten uit elk jaar: ook masterstudenten mogen mee doen aan de BAPC.

Voor meer informatie, zie de studiewijzer. Je kunt je aanmelden voor dit vak via deze link.

Let op: het vak begint al op 29 april, dus geef je snel op als je mee wilt doen!