Home

Werkgroepen (Dutch)

Definitie
Een werkgroep is een groep mensen die iets voor de vereniging faciliteert. Ze kunnen iets maken of organiseren dat in het belang van de vereniging is. Wanneer het project is voltooid, wordt de werkgroep opgeheven en wanneer het project voor herhaling vatbaar is, kan deze worden omgezet in een commissie.

Werkgroep oprichten
Om een werkgroep op te richten, moet een bericht naar het bestuur worden gestuurd met hierin een voorstel. Er hoeft nog niet te zijn beslist wie er nog meer onderdeel worden van de werkgroep. Voordat de werkgroep wordt opgericht, moet een hoofdverantwoordelijke worden aangesteld.

Werkgroep inrichten
Een werkgroep heeft een hoofdverantwoordelijke, dit is het aanspreekpunt voor het bestuur. In elke werkgroep zit ook een toezichthouder vanuit het bestuur, welke zich hierbij het meest betrokken voelt. Wanneer er financiĆ«n betrokken zijn bij de werkgroep, moet er binnen de werkgroep een penningmeester worden aangesteld. Tijdens een werkgroepmeeting hoeft niet per se genotuleerd te worden, tenzij de meeting een vergaderingsvorm heeft. Wel moet na de meeting een verslag met wat tijdens de meeting gebeurd is worden geĆ¼pload in de drive van de desbetreffende werkgroep.

Actieve werkgroepen
Op dit moment zijn er geen werkgroepen.