Home News To lustrum or not to lustrum (Dutch)

To lustrum or not to lustrum (Dutch)

Alessandra van Ree
Alessandra van Ree
2015-04-30
Published at: 30-04-2015
Last modified at: 19-07-2015

April was een leuke en goede maand bij via. We hebben afscheid genomen van Bert Bredeweg als onderwijsdirecteur van KI met een memorabele speech van Elise Koster. Daarnaast is er een prachtig congres neergezet door de Congrescommissie dat helemaal uitverkocht was (200 kaarten!). Aan het einde van april hebben we de oerhollandse traditie op de 30ste in stand gehouden met een legendarische Koninginnedagborrel.

Al met al een geslaagde maand, maar er was wel één probleempje waar we tegenaan liepen. Door het vorige bestuur is vanwege een aankomend lustrum van via de Lustrumcommissie weer tot leven geblazen, net zoals vijf jaar geleden. Of was het toch vier jaar geleden?! Op de laatste Lustrumvergadering kwam de commissie tot de conclusie dat via deze zomer pas veertien jaar oud wordt en niet vijftien. OEPS! Er stonden al volop activiteiten in de planning voor een feestjaar... Jammer maar helaas, deze zullen nog even op zich moeten laten wachten.

De commissie is nu weer inactief tot volgend jaar om dan een knallend lustrumjaar te verzorgen. Nu maar hopen dat het bij het volgende lustrum wel goed gaat en pas bij bestuur 21 wordt gevierd dat via twintig jaar wordt.