Home Nieuws Open plekken voor Tesla Minor 2024

Open plekken voor Tesla Minor 2024

Thies Nieborg
Thies Nieborg
2023-06-23
Gepubliceerd op: 23-06-2023
Laatste aanpassing: 23-06-2023

Ben jij een MSc-student die zijn academische vaardigheden wil toepassen op echte problemen? Wil je deel uitmaken van een interdisciplinair team en vorm geven aan een veerkrachtige, duurzame en inclusieve toekomst? De Tesla Minor heeft nog een paar plekken vrij voor Tesla 2024!

De Tesla Minor is een interdisciplinair en collaboratief programma dat je uitdaagt om je academische en creatieve vaardigheden toe te passen om een positieve impact te hebben buiten de academische wereld. Tijdens dit intensieve programma van vijf maanden (30EC) maak je deel uit van een interdisciplinair projectteam en werk je aan een probleem uit de echte wereld met verschillende partners en belanghebbenden uit verschillende sectoren, zoals de overheid, NGO's, non-profits en sociale bedrijven. Met behulp van co-creatie, consulting en systematic thinking creëer je innovatieve benaderingen voor een positieve sociale impact.

Naast het werken aan een project, neem je ook deel aan - en organiseer je mee aan - trainingen, lezingen, coaching en een sportprogramma. Deze activiteiten helpen je om je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen en bereiden je voor op een bevredigende carrière als changemaker.

Tesla Minor is een fulltime programma van 30 EC dat wordt aangeboden in het tweede semester (februari - juli) van het tweede jaar van je masteropleiding. Je kunt je aanmelden als je staat ingeschreven in een 2-jarig MSc programma bij een natuurwetenschappelijke afdeling van de UvA (FNWI) of een andere universiteit.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie en om je aan te melden: klik hier.

Kom naar het project showcase event op 13 juli 14:00 - 17:00 om het huidige cohort studenten te ontmoeten en meer te leren over de projecten waar ze het afgelopen semester aan hebben gewerkt.

Daarnaast kun je het programma op Instagram volgen voor nog meer informatie.