Home Nieuws Kunstmatige Intelligentie in de stad

Kunstmatige Intelligentie in de stad

Floor van de Leur
Floor van de Leur
2022-04-04
Gepubliceerd op: 04-04-2022
Laatste aanpassing: 04-04-2022

Praat en beslis mee over de toepassing van kunstmatige intelligentie in Amsterdam tijdens het KI Werklab op 6 april van 15:00 tot 16:00 uur! Tijdens het Werklab ga je in gesprek over een concrete casus over het gebruik van camera’s in de stad.

Een extra paar ogen is soms best handig. In Amsterdam zijn er heel veel extra ogen: camera’s. Deze camera’s zijn van de gemeente, maar ook van de buurtsupermarkt, grote internationale bedrijven of je buurman. De gemeente Amsterdam wil graag weten hoeveel camera’s er in Amsterdam zijn. Om dit te onderzoeken, worden beelden geanalyseerd die verzameld zijn door een auto met camera’s erop. Aan de hand van de filmbeelden worden alle camera’s in de stad gedetecteerd met behulp van kunstmatige intelligentie. Maar hoe zit dat met de privacy als zulke data worden verzameld? En is het automatisch in kaart brengen van camera’s wel een goed idee?

Wil je meedenken over deze casus of je mening geven over het gebruik van de slimme auto in de stad? Meld je dan hier aan voor het KI Werklab op 6 april of klik hier voor meer informatie.