Home Nieuws Maak kennis met We are STEM!

Maak kennis met We are STEM!

Floor van de Leur
Floor van de Leur
2022-02-21
Gepubliceerd op: 21-02-2022
Laatste aanpassing: 22-02-2022

We are STEM is een studentenorganisatie gericht op het promoten van genderdiversiteit en -gelijkheid aan de FNWI van de UvA.

Binnen de bètawetenschappen (in het Engels STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics) is er vandaag de dag nog steeds veel genderongelijkheid. Vrouwen en non-binaire personen zijn ondervertegenwoordigd in de academische wereld. Hoe hoger je komt op de academische ladder, hoe groter dit gebrek aan balans wordt. Dit heeft in zekere mate te maken met de vooroordelen die er zijn over hoe een “bèta” eruit moet zien, en met het (incorrecte) idee dat je gender invloed heeft op je intelligentie.

We are STEM vindt dat onderzoekers binnen de bètawetenschappen een verantwoordelijkheid hebben naar de maatschappij. Om de maatschappij zo goed mogelijk te bedienen, is het van belang dat ieders ervaringen en perspectieven hierin betrokken worden. Het doel van We are STEM is om genderdiversiteit in de bètawetenschappen te promoten en een veilige omgeving te creëren, waar iedereen de mogelijkheid heeft om diens vaardigheden te ontwikkelen en gebruiken, ongeacht hun gender. We are STEM nodigt iedereen uit om zich aan te sluiten bij hun missie en te laten zien aan de wereld dat bètawetenschap iets voor iedereen is.

We are STEM is op dit moment hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Mocht je een steentje bij willen dragen of wil je meer weten over We are STEM en hoe je ze kunt bereiken, neem dan vooral een kijkje op wearestem.nl!