Home Nieuws HvA / UvA Cyber-Challenge

HvA / UvA Cyber-Challenge

Floor van de Leur
Floor van de Leur
2021-10-11
Gepubliceerd op: 11-10-2021
Laatste aanpassing: 11-10-2021

Hou je van gamen of puzzelen, ben je een ethisch hacker-in-spe of simpelweg iemand die geïnteresseerd is in het vinden van kwetsbaarheden binnen netwerken of systemen? Dan is het Capture The Flag Security Event iets voor jou!

De Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam organiseren voor de eerste keer hun eigen Capture The Flag (CTF) security event dit najaar: De HvA / UvA Cyber-Challenge 2021. De eerste ronde loopt van 15 tot en met 18 oktober en is open voor studenten en medewerkers.

Wat is de CTF challenge?
De CTF challenge is een wedstrijd waarin deelnemers hun hacking skills kunnen laten zien in een gecontroleerde omgeving. Het verzamelen van flags kan gedaan worden op verschillende gebieden. Het doel van dit evenement is het verbreden van kennis en vaardigheden op het gebied van security en hacking, maar ook het bewust worden van security-kwetsbaarheden in het algemeen.

Wat valt er te winnen?
De beste 8 deelnemers (studenten en medewerkers) van de HvA / UvA Cyber-Challenge 2021 vertegenwoordigen de UvA en HvA in twee teams van 4 op de SURFnet CTF Challenge in december.

Interesse of vragen? Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar t.staroverov@hva.nl. Er wordt dan snel contact met je opgenomen.