Home Nieuws Toppers mei!

Toppers mei!

Maxime van Munster
Maxime van Munster
2021-06-29
Gepubliceerd op: 29-06-2021
Laatste aanpassing: 05-07-2021

Lieve leden,

Onze topper van de maand mei is Tika van Bennekum! Tika zal zich eerst even voorstellen en daarna doen we een rondje This or That. Veel leesplezier!

Hoi! Ik ben Tika, ik studeer Informatica en mijn favoriete vakken zijn de wiskundevakken. Ik wil in de toekomst mijn minor graag in het buitenland doen, het liefst in Miami. Naast mijn studie doe ik aan freerunnen. Vaak doe ik dit in de stad en kies ik met mijn vrienden een dak uit om te beklimmen, waarna we daar bovenop een drankje drinken. Flips doen vind ik het leukst, maar dat durf ik nog niet zonder mat. Ik doe ook nog aan Koreaans boogschieten bij USC, hier ben ik begin dit jaar samen met iemand uit mijn intreeweekgroepje aan begonnen.

Wintersport of zonvakantie?
Ik denk dat er meer variatie is in een zonvakantie en ik vind zwemmen heel gaaf. Mijn favoriete plek voor een zonvakantie is Griekenland, omdat je daar overal een geschiedenis hebt. Wanneer ik daar rondloop stel ik me voor dat daar de oude Grieken nog lopen. Misschien is mijn ervaring met wintersport ook niet heel representatief, omdat ik de laatste keer dat ik ben geweest halverwege de reis een voedselvergiftiging kreeg.
Nou Tika, deze ervaring gaan we dan begin 2022 verbeteren op de via wintersportreis!

Pizza of sushi?
Sushi is echt heerlijk en daarnaast geeft het me ook nog het gevoel dat het supergezond is. Dus what's not to like?

Gelijk beginnen of uitstellen?
In het begin van het jaar was ik super goed bezig en begon ik gelijk, maar deze laatste periode heb ik echt alles uitgesteld. Het liefst begin ik gelijk, om niet meer die stress te hebben van dat je nog wat moet. Ik moet op dit moment ook eigenlijk nog voor een herkansing leren, maar dat komt wel goed.

Collegezaal of Zoom?
Voor hoorcolleges kies ik liever Zoom, maar dat is meer omdat ik überhaupt niet zoveel hoorcolleges meemaak. Momenteel volg ik ze niet heel erg, misschien zou dat wel zo zijn als ze op locatie zouden zijn. Maar, om 9:00 uur hoef ik niet naar Science Park. Nu zou ik sowieso gaan, maar dat is meer omdat ik weinig mensen van mijn studie zie.

's Ochtends vroeg college of 's avonds laat college?
's Avonds laat, 's ochtends zet ik het hoorcollege aan en ga dan al na zo'n 10 minuten weer slapen. 's Avonds kan ik misschien iets eten tijdens het kijken, dan is mijn concentratie ook iets beter.

Organiseren of deelnemen?
Deelnemen vind ik het allerleukst, als deelnemer is alles een verrassing. Je kunt lol hebben en alles wordt voor je geregeld. Het lijkt me wel heel gaaf om dingen gezellig met een groepje te kunnen organiseren. Dan kun je de ervaring aan mensen teruggeven. Ik zit nog niet bij een commissie, maar de reiscommissies lijken mij heel erg leuk. De feestcommissie lijkt mij ook grappig. Een activiteit die mij echt leuk lijkt om te organiseren zou een groot spel op Science Park zijn, met gebruik van klaslokalen. Een soort mega verstoppertje.
Wat een goed idee! Zijn er nog commissies die zich aangesproken voelen?

GetMiBo of Gather?
Ik had bij GetMiBo dat iemand de hele tijd voor mijn scherm ging staan, per ongeluk. Ik vond het wel grappig om als echt mens rond te kunnen kijken, maar dat was soms wel lastig. Ik vond het wel leuk hoe het geluid zachter werd als je wegliep van de groep. In Gather kun je makkelijker weggaan dan in Zoom, in een break-out room was dat best awkward. Het kostte mij wel echt 1,5 uur om op Gather te komen, omdat ik op Firefox zat.

Oerknal of Maslow?
Ik kies toch de Oerknal. Er is meer ruimte, ik zat altijd aan de picknicktafels en dat vond ik een hele chille plek. Tijdens een coronaborrel zat ik bij de Maslow op een hoge kruk op twee meter afstand van iedereen en kon ik niet echt meedoen aan een gesprek. Misschien blijkt het volgend jaar leuker te zijn, ik heb nu vooral leuke herinneringen aan de Oerknal. Ik heb wel chocoladetaart in de Maslow gehad van een vriendin, die móést ik proeven.

Bedankt Tika voor dit leuke interview! Weet jij wie onze Topper van juni moet worden? Stuur een mailtje naar toppers@svia.nl!