Home Nieuws Toppers april!

Toppers april!

Maxime van Munster
Maxime van Munster
2021-05-20
Gepubliceerd op: 20-05-2021
Laatste aanpassing: 25-05-2021

Voor de maand april is onze nieuwe topper Mick Vermeulen! Om Mick wat beter te leren kennen hebben wij een interview met hem afgenomen, veel leesplezier!

Wat studeer je? Ik volg nu de master Information Studies met de Data Science track parttime, dus verdeeld over twee jaar. Zo hoop ik toch nog een beetje gezelligheid mee te pakken voordat ik klaar ben met studeren. Ik heb hiervoor de Informatica Bachelor gestudeerd.

Hoe lang ben je al lid bij via? Komende zomer ben ik 5 jaar bij via. Ik ben in de intreeweek meteen lid geworden.

In welke commissies zit je? Het is bij mij allemaal begonnen in de Kickstartcommissie, daarna ben ik doorgestroomd naar de Barbecuecommissie. Na een jaar ben ik daar coördinator geworden, wat ik heel leuk vind. Ik ben tot nu toe vaak een coördinator geweest die zelf vrij veel deed, daar wil ik nu een iets meer sturende rol van maken. Het is een gezellige commissie! Elk jaar proberen we drie nieuwe eerstejaars bij de commissie te krijgen, maar dat is dit jaar niet gelukt omdat we door covid niemand persoonlijk hebben kunnen spreken. Ook zit ik al drie jaar in de Presidiumcommissie. Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal, ik wilde een ALV voorzitten, maar heb mij toen per ongeluk aangemeld voor de commissie. Aan het einde van die ALV ben ik toen alsnog gekozen om de volgende ALV voor te zitten. Ik heb een tijdje gebeamerd, nu regel ik vooral alles met Helios. Verder zit ik ook in de Marketingcommissie, daar maak ik vooral Bestuurslogo’s. Als laatst ben ik nu ook lid van de Raad van Advies voor bestuur 21.

Heb je bestuursambities? Nee. In mijn tweede jaar wilde ik mogelijk een bestuursjaar gaan doen, maar toen heb ik besloten om samen met Lennart ons te gaan focussen op onze startup. Hier hebben we toen dus fulltime onze tijd in kunnen steken en hebben we hele vette dingen kunnen doen. Bij ACE hebben we meegedaan aan het Incubation programma op Startup Village. Als ik nu terugdenk had ik ook wel graag bestuur gedaan, maar ik heb geen spijt van mijn keuzes.

Wat is je favoriete via activiteit tot nu toe? Vanuit de barbecuecommissie is het natuurlijk de eindejaarsbarbecue. Als coördinator ben ik dan de hele dag bezig, met op het eind als circusartiest dronken mensen aansturen om opblaasdingen op te rollen. De dag erna moeten we dan brak opruimen, waarna ik altijd te dood ben om het langer dan een uurtje vol te houden bij Flux. Daarnaast zijn de via-reizen altijd leuk. Mijn eerste reis was naar Valencia, daar heb ik het nog steeds over. Daar was ook de eerste keer dat ik nadacht over bestuur worden, terwijl ik in een taxi zat met Micha. Dit heb ik dus uiteindelijk niet gedaan.

Wat is je lievelingseten? Het was altijd pasta pesto, maar ik ben recentelijk geswitcht naar de 40cm pizza’s van Domino’s. En dan eet ik echt alles, ik kies elke keer een andere soort om ze allemaal uit te proberen. Meestal doe ik ook nog twee verschillende helften omdat ik niet kan kiezen.

Uit anonieme bronnen heb ik vernomen dat jij iets aan het doen bent met een Lego spel, kun je daar iets over vertellen? In 2010 was er een online Lego spel: het Lego Universe. Dit spel speelde ik vet veel maar werd na anderhalf jaar afgesloten in 2011. Veel mensen vonden dit jammer en probeerden dit spel opnieuw in elkaar te zetten. Aangezien ik toen zelf 12-13 was ben ik pas later gaan kijken wat er met dit spel gebeurd is en heb ik mij toen aangesloten bij een groep die dit dus aan het doen was. Inmiddels zijn wij met deze groep aan het afronden en staan er zo’n 18.000 mensen op de wachtlijst om het te spelen. Het is een team van een Belg, een Zweed, twee Amerikanen, een Brit, twee Duitsers en ik. We hebben contact gehad met Lego over de richtlijnen die we moeten volgen in dit proces en zijn zelfs uitgenodigd om een keer langs te komen! Dit gaan we zodra het weer mag ook zeker doen. Het is een non-profit en ik spendeer hier zo goed als al mijn vrije tijd aan, maar de waardering van de mensen die ons proces hierin volgen is zo groot dat dit het zeker waard is. Neem vooral een kijkje naar dit project van Mick! Hier is de website en hier is een video van wat gameplay!

Met wie zou je een dag van leven willen wisselen? Ik zou een dag CEO van een of ander achterlijk groot bedrijf willen zijn. Iemand van Apple of Tesla, zoals Tim Cook. Ik ben heel benieuwd hoe je überhaupt zo’n soort bedrijf runt op een dag. Ik denk dat het een super stressvol leven is, dus ik zou het ook maar voor een dag willen, dan weet ik genoeg. Ik snap gewoon niet hoe je de tijd hebt om dat te regelen, hoe ze hun dag managen. Ik zou zelf liever een goede exit hebben, zodat je daarna niet meer hoeft te werken.

Dank je wel Mick voor dit interessante interview! Weet jij nu ook iemand die je graag zou voorstellen aan onze vereniging? Stuur dan een mailtje naar toppers@svia.nl!