Home Nieuws BètaBreak presenteert: SCIN CARE (online)

BètaBreak presenteert: SCIN CARE (online)

Gerben Koopman
Gerben Koopman
2021-05-10
Gepubliceerd op: 10-05-2021
Laatste aanpassing: 10-05-2021

Huidverzorging: Van cosmetica tot gifstoffen

Wat is een goede huidverzorgingsroutine? Is er echt een crème die de vorming van rimpels kan voorkomen? Is huidverzorging überhaupt nodig? Beschermt zonnebrandcrème tegen kanker of veroorzaakt het het juist? In de loop der tijd heeft de wereld van huidverzorging een plek veroverd in bijna ieders badkamer en nachtkastje. Als we de commercials mogen geloven, zal de juiste huidverzorgingsroutine niet alleen voor een gezonde huid zorgen, maar ook de huid perfect glad en stralend maken. Toners kunnen je van binnenuit laten stralen en serums kunnen je huid zo hydrateren dat je huid op glas zal lijken. Maar huidverzorging is niet alleen gezond en mooi. Gifstoffen in de huidverzorging kunnen zowel nadelige effecten hebben op onze gezondheid als op het milieu. Gelukkig is de ontwikkeling van ‘natuurlijke’ huidverzorging in opkomst, ontwikkeld in harmonie met de natuur, welk alleen voedend en versterkend werkt... toch?

In deze editie van de BètaBreak (in samenwerking met Spui25) nemen ze een diepe duik in de wereld van de huidverzorging, door de ingrediënten in huidverzorgingsproducten en hun effecten te bespreken. Ze zullen enkele van de meest hardnekkige huidverzorgingsmythen doorbreken en proberen al je vragen over huidverzorging te beantwoorden.

Sprekers:

Heleen Kibbelaar, MSc, is een promovendus in complexe vloeistofsystemen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze gebruikt haar scheikunde kennis onder meer om informatie over de wetenschap achter cosmetica te delen via haar Instagram-pagina @sciencemeetscosmetics.
Prof. dr. Majorie van Duursen is onderzoeker in Milieugezondheid en Toxicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Dr. Ronald van Welie is de directeur van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) en heeft een achtergrond in onder andere toxicologie.

Datum: 19 mei
Tijd: 20:00-21:00 uur
Registratie link