Home Nieuws De Opleidingscommissie zoekt leden!

De Opleidingscommissie zoekt leden!

Gerben Koopman
Gerben Koopman
2021-04-20
Gepubliceerd op: 20-04-2021
Laatste aanpassing: 12-08-2021

De Opleidingscommissie voor Informatica is voor het aankomende studiejaar weer hard op zoek naar studentleden! Deze commissie, bestaande uit zowel docenten als studenten, is het medezeggenschapsorgaan die het dichtst bij de opleiding zelf staat, en speelt daarom een belangrijke rol in de kwaliteit van de opleiding. Ongeveer één (en heel soms twee) keer per blok komt de commissie bijeen om, onder andere, de vakken te evalueren en de punten te bespreken die er op dat moment binnen de opleiding spelen. Lijkt dit je interessant, dan kun je je tot en met woensdag 21 april kandidaat stellen, en wellicht wordt je dan verkozen om volgend jaar deel te nemen aan de OC!

Waarom zou ik me kandidaat moeten stellen?

  • Het is superleerzaam!
  • Je krijgt de mogelijkheid om actief mee te denken en bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs.
  • Je leert leuke en interessante mensen kennen. Denk hierbij aan docenten, maar ook de mensen die op een andere manier betrokken zijn bij de organisatie van het onderwijs, zoals coördinatoren, leden van de Facultaire Studentenraad en andere OC-leden.
  • Het is zeker niet alleen bedoeld voor ouderejaars! Het is juist ook belangrijk dat studenten die hier nog niet zo lang rondlopen de mogelijkheid krijgen hun stem te laten horen. Daarnaast weet je als lagerejaars het beste van iedereen wat er speelt onder jou en je medestudenten. Representatie van alle jaarlagen is belangrijk!

Wat is precies het verschil tussen de OC en de FSR?

Misschien heb je ook wel gehoord van de Facultaire Studentenraad. Ook dit is een medezeggenschapsorgaan waarin studenten inspraak hebben, maar waarbij de OC op opleidingsniveau handelt, is de FSR er (zoals de naam al suggereert) voor zaken die relevant zijn voor de hele faculteit. Een paar keer per jaar organiseert de FSR bijvoorbeeld een bijeenkomst voor alle OC’s om ervaringen uit te wisselen. Overigens is de FSR ook op zoek naar leden voor volgend jaar!

Hoe kan ik me kandidaat stellen?

Dat staat allemaal hier beschreven.

Het lijkt me interessant, maar ben nog niet helemaal overtuigd of dit iets voor mij is

Mocht je nog vragen of twijfels hebben, dan kun je altijd een mailtje sturen naar ocinf-science@uva.nl, of een telegramberichtje naar een van de huidige studentleden sturen: