Home Nieuws AI Safety Amsterdam presenteert: The Problem of AI Alignment

AI Safety Amsterdam presenteert: The Problem of AI Alignment

Rachel de Haan
Rachel de Haan
2020-09-14
Gepubliceerd op: 14-09-2020
Laatste aanpassing: 14-09-2020

Dit evenement is in het Engels.
In zijn invloedrijke leerboek over kunstmatige intelligentie stelt Stuart Russell de vraag: 'Wat als we erin slagen om intelligente systemen te creëren? Hoe behouden we de controle over de systemen die we hebben gebouwd en zorgen we ervoor dat ze precies doen wat we willen?' Nu AI-systemen steeds krachtiger worden, wordt het oplossen van deze vraag steeds belangrijker. En toch wordt het door de AI-onderzoeksgemeenschap sterk verwaarloosd, in vergelijking met het feit dat deze systemen in de eerste plaats competenter worden. In dit gesprek geeft Rohin Shah van het Centrum voor Menselijke Compatibele AI op UC Berkeley een korte inleiding op het probleem van het afstemmen van krachtige AI-systemen op menselijke waarden en intenties. Dit zal gevolgd worden door een live Q&A en discussies in kleinere groepen, gefaciliteerd door meer ervaren studenten.

Het evenement wordt gehouden op donderdag 24 september, van 18-19:30 CEST (Amsterdamse tijd) via Zoom.

De enige voorwaarden zijn interesse in het onderwerp en een basiskennis van de huidige machinale leersystemen. Eerstejaars masterstudenten worden aangemoedigd om deel te nemen.

Als je wilt meedoen, vul dan dit zeer korte inschrijfformulier in, zodat we kunnen anticiperen op het aantal deelnemers.

We hebben slechts 30 plaatsen omdat we kleine discussiegroepen willen inschakelen, dus schrijf je alstublieft vroeg in als je mee wilt doen.

Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door veiligheidsgeïnteresseerde AI- en machineleerlingen van de UvA en de ETH Zürich.