Ma 7 jan. (12:00) - Ma 28 jan. (12:00)

Gratis


De wedstrijd is nu voorbij. De uiteindelijke uitslag kun je hier vinden!

Vanaf 7 januari tot 28 januari kun je weer aan de slag met programmeeropgaven oplossen! Wekelijks zullen er nieuwe programmeerpuzzels online gezet worden en kun je aan de slag om deze op te lossen. Op het live-scorebord kun je in de gaten houden hoe je presteert ten opzichte van de anderen. Los je de meeste opgaven op, dan win je ook nog eens vette prijzen! Vanaf 7 januari 12:00 worden de opgaven beschikbaar op svia.nl/progathon en kun je aan de slag!

Je kunt de volgende prijzen winnen:

  • Eerste prijs: een Philips Hue White & Color smartlights starter kit met 2 lampen
  • Beste eerstejaars: een Raspberry Pi 3B+ starter kit

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de competitiecommissie, zodat je alvast kunt oefenen voor de Benelux Algorithm Programming Contest (BAPC) in het najaar.

De regels en voorwaarden omtrent deelname zijn hier te vinden.


Invoer/uitvoer van de programma's

De oplossing voor de opdrachten kan worden geprogrammeerd in C, C++, Python 2/3 of Java. Je moet zorgen dat je programma input leest vanaf de standard input (stdin) en print naar standard output (stdout). In Python zou je dat bijvoorbeeld als volgt:

import sys

# Lees vanaf stdin regel voor regel
for line in sys.stdin:

# print naar stdout
    print(line)

Als je lokaal je programma wil testen kan je de inhoud van een tekstbestand naar je programma redirecten met:

python yourprogram.py < input.txt

Bij het nakijken wordt jouw output vergeleken met de output van een correct programma, zorg dus dat je het output formaat aanhoud zoals het staat aangegeven in de opdracht. Verder moet je programma niet langer draaien dan het tijdslimiet aangegeven in de opdracht.