Geschreven door: Nienke Duetz
Laatste aanpassing: 05-02-2018 om 15:55
Gepubliceerd op: 05-02-2018

Hou jij van competitief programmeren? Wil je het de beste voorbereiding krijgen voor het BAPC dit jaar? De Katholieke Universiteit Leuven organiseert een trainingskamp!

Het trainingskamp is open voor iedereen. Het doel is om training te geven voor de Europese ACM-ICPC regionalen. Het kampt duurt zes dagen, van 8 tot en met 13 april.

De eerste vier dagen zal de training elke dag focussen op een bepaald onderwerp (DP, Graphs, etc.). Het zal bestaan uit een vier uur durende wedstrijd in de ochtend, met problemen die te maken hebben met het onderwerp van die dag. In de middag is er een discussie van de problemen, die meer de diepte in zal gaan dan alleen een presentatie met de oplossingen en de theorie daarvan.

De laatste twee dagen zullen bestaan uit een vijf uur durende wedstrijd in de stijl van de Europese ACM-ICPC regionalen. 's Middags worden de antwoorden van de problemen bekendgemaakt.

Elke dag eindigt met een oplossingssessie waar de teams aan de problemen werken die nog onopgelost zijn. De coaches zullen erbij zijn om vragen te beantwoorden.

Registreren kost 100 euro per teamlid. Hierbij inbegrepen is deelname aan het kamp, lunch (elke dag), dagelijkse koffiepauzes en snacks. Hier zit niet de accomodatie bij inbegrepen. Inschrijven kan tot en met 9 maart.

De meeste universiteiten kunnen helpen dit soort activiteiten te financiƫren. Kijk dus vooral of de UvA dit ook wil doen.

Voor meer informatie kan je de website checken.