Geschreven door: Nienke Duetz
Laatste aanpassing: 29-10-2018 om 13:42
Gepubliceerd op: 25-10-2018

Het IFFC en SAS organiseren op 15 november het fraudecafé ‘datascience en detectie van deviant gedrag’. Geïnteresseerd in wat datascience kan betekenen voor het detecteren van afwijkingen in bepaald gedrag? Hoe dit zou kunnen wijzen op fraude of andere misstanden? Dan is dit fraudecafé iets voor jou!

Aan de hand van ervaringen met fraude vraagstukken in Europa en praktijkvoorbeelden van onder andere zorgfraude en ondermijningsaanpak binnen de gemeente Heusden, wordt er bekeken hoe gericht en efficiënt data onderzoek het mogelijk maakt om fraude of genoemde misstanden daadwerkelijk vast te stellen. Datascience is het nieuwe ontwikkelingsgebied om fraude niet alleen te detecteren, maar zelfs te voorkomen. Een fraudecafé waar je dus bij moet zijn!

Het fraudecafé zal plaats vinden in Huizen en begint om 15.00. en wordt afgesloten om 17.45 met een (netwerk) borrel. Sprekers zullen onder andere zijn:
Jerome Bryssinck - Director of Government Fraud Solutions, Advanced Analytics Business Unit, EMEA & AP bij SAS Institute
Hoki Fo – Manager DIV, ICT, RO, Wabo en Big Data bij Gemeente Heusden
Eugene van Kampen - Presales Leader Fraud Solutions bij SAS Institute
Ivo van den Berg - Manager Business Intelligence and Analytics bij DSW Zorgverzekeraar

Aanmelden kan hier .

Meer informatie is te vinden op de website.