Home Nieuws via zoekt vertrouwenspersonen!

via zoekt vertrouwenspersonen!

Floor van de Leur
Floor van de Leur
2023-01-16
Gepubliceerd op: 16-01-2023
Laatste aanpassing: 30-01-2023

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij via: in de Kelder, tijdens borrels en activiteiten, en in digitale communicatie. Daarom zijn we op zoek naar mensen die vertrouwenspersoon willen worden. We zoeken mensen van verschillende genders, en zowel actieve als minder actieve leden.

Wat houdt het in?
Je bent een eerste aanspreekpunt voor mensen die iets vervelends meemaken bij via en daarover willen praten. Je luistert naar hun verhaal en bekijkt samen wat de mogelijke vervolgacties zijn. Alles wat je hoort is in principe strikt vertrouwelijk, tenzij de melder je toestemming geeft om de casus met bijvoorbeeld het bestuur te bespreken.

Wat houdt het niet in?
Je bent geen psycholoog of bemiddelaar. Je bent dus niet verantwoordelijk voor het welzijn van alle via-leden. Wanneer iemand meer hulp nodig heeft, of de hulpvraag te complex is, schakel je de hulp in van bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon van de UvA. Het is dus niet de bedoeling dat het zijn van vertrouwenspersoon emotioneel belastend is of veel tijd kost.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar bestuur@svia.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.