Happy birthday via!

Maico Timmerman
Maico Timmerman 2015-08-03

Happy Birthday to You! Happy Birthday to You! Happy Birthday Dear via! Happy Birthday to You!

6th of August is via's birthday. This year or association has become 14 years old, congratulations everyone!

Saturday, June 26 there has been a technical update to support bilingualism on the website. At the moment we are working on translating all pages of the website.

If you encounter any errors, please let us know!

Zomervakantie! (Dutch)

Kaj Meijer
Kaj Meijer 2015-06-30

Juni zit er weer op en het is tijd voor de zomervakantie! Lekker chillen in het zonnetje en rust voordat het nieuwe collegejaar begint.

Juni was wel weer een drukke maand voor via. We hebben hier op Science Park 2 weken lang 6e klassers over de vloer gehad voor de matching, waarvan ik denk dat we wel een goede indruk achter hebben gelaten.
(Read more...)

You wanna have a go mate? (Dutch)

Danny Dijkzeul
Danny Dijkzeul 2015-05-31

De maand mei stond natuurlijk in het teken van de via reis. We gingen dit jaar naar het verrassend zonnige Edinburgh. Al moesten we eerst met de boot naar onze Schotse buren. In Edinburgh hebben we de universiteit bezocht, waar we ontvangen werden door misschien wel de droogste host ooit. Daarnaast ontmoetten we hier ook de schotse via: Compsoc. Zij hebben laten zien waar in Edinburgh het feestje en het meest schotse eten te vinden was. Maar om een goed overzicht te krijgen van Edinburgh zijn we ook nog Arthur's Seat beklommen. Kortom we gingen Loco in Edinbroco.
(Read more...)

To lustrum or not to lustrum (Dutch)

Alessandra van Ree
Alessandra van Ree 2015-04-30

April was een leuke en goede maand bij via. We hebben afscheid genomen van Bert Bredeweg als onderwijsdirecteur van KI met een memorabele speech van Elise Koster. Daarnaast is er een prachtig congres neergezet door de Congrescommissie dat helemaal uitverkocht was (200 kaarten!). Aan het einde van april hebben we de oerhollandse traditie op de 30ste in stand gehouden met een legendarische Koninginnedagborrel.
(Read more...)

Overzicht debatmarathon (Dutch)

Maico Timmerman
Maico Timmerman 2015-04-01

De debatmarathon bestaat uit een reeks debatten met verschillende thema’s. Het programma voor de volgende weken:

· 2 april: Personeelsbeleid

· 9 april: Relatie tussen onderwijs en onderzoek

· 16 april: Amsterdam Academic Alliance - samenwerking met VU en HvA
(Read more...)

Levensbehoeftes (Dutch)

Maico Timmerman
Maico Timmerman 2015-03-31

Maart, wat een maand was dit weer. Het begon deze maand heel mooi met alle constitutieborrels van onze broertjes van de FNWI. Het was super tof om alle broertjes- en zusjesbesturen te leren kennen! Het bier heeft rijkelijk gestroomd, maar de topper was toch wel de constitutieborrel van Spectrum. Eerst heb ik mijn bestuurspak mooi toegetakeld en vervolgens gingen we over op de wijn omdat de stroom uitviel! Ik kan toch concluderen dat bier meer mijn ding is. Via heeft mooi gescoord op de constitutieborrels, de eerste tegenprestaties komen eraan.
(Read more...)

Op 18 maart is er een document gedeeld wat een programma van eisen en beleidskeuzes formuleert voor de oprichting van een gezamenlijk Departement of Informatics van UvA en VU. Het is een eerste versie wat op maandag 16 maart door een bestuursadviseur van de FNWI samen met de afdelingshoofden Informatica, Jan Bergstra en Guus Schreiber, is uitgedacht. Het document is gemaakt als opzet voor het samengaan van de onderzoeksinstituen Informatica van de UvA en de VU, waarbij het doel uiteindelijk is om één instituut te vormen met één bestuur. Het document kan niet worden gezien als een afgerond plan wat uitgevoerd gaat worden, maar nu naar buiten gebracht voor debat in grotere groepen en verdere uitwerking. Verder is het document een opzet die eventueel voor andere domeinen zou kunnen worden gebruikt als het goed werkt. De medewerkers van de betrokken afdelingen en de medezeggenschapsorganen van studenten en personeel hebben dit plan gekregen, en mocht dit uiteindelijk zo complex worden dat de uitvoering onwenselijk is, dan wordt het plan weer volledig van tafel geschoven.
(Read more...)

Beginnen en bezetten (Dutch)

David van Erkelens
David van Erkelens 2015-02-28

Man man man, wat een maand. Deze maand zijn wij eindelijk begonnen met besturen, en ondanks een inwerkperiode als kandidaatbestuur was dat toch wel even wennen. Na de wissel-ALV voelde het voor mij in ieder geval alsof er een soort valnet onder ons weg was gevallen; ineens stonden wij er als bestuur. Toch ben ik zeer te spreken over het verloop van de afgelopen maand.
(Read more...)