Donderdag 18 jan. 2018, 17:00 - 18:00

Gratis


De overdracht en werving van menselijke intelligentie wordt bepaald door taal en semantiek. Het concept van semantiek als algemene manier van kennisoverdracht wordt al langer gebruikt op het internet in de vorm van Tim Berners-Lee’s Semantic Web, graaftheorie en Internet of Things.

ING neemt een voorbeeld aan grote platformen als Wikipedia, Google+ en Facebook om de bankenwereld te innoveren. Een bank bevat namelijk onwijs veel data en overdrachten daarvan. Door banken semantisch te maken kunnen we data die over verschillende servers en in verschillende betekenissen voorkomt generaliseren. Een semantisch systeem zorgt ervoor dat interactie tussen verschillende systemen gegeneraliseerd wordt. Daarmee wordt bankieren veiliger en ontstaan er veel meer mogelijkheden om AI toe te passen op banken, zodat ’smart banking’ realiseerbaar wordt.

Bob van Luijt zal deze lezing geven. Bob is Creative Technologist en designer, hij leidt het Internet of Things platform bij ING. Buiten zijn werkzaamheden bij ING is Bob actief in de open source wereld, blogged hij en is hij een Google Developer Expert.